ua en ru

Влада Єгипту заблокувала десятки новинних сайтів за "підтримку тероризму"

Влада Єгипту заблокувала десятки новинних сайтів за "підтримку тероризму" Фото: сайт телеканалу Al Jazeera опинився серед заборонених ресурсів

Єгипетська влада заборонила 21 інформаційний ресурс

Влада Єгипту заблокувала десятки новинних сайтів, звинувативши їх в підтримці тероризму і розповсюдженні недостовірних новин. Про це повідомляє DW.

"Під заборону в Єгипті потрапив 21 інформаційний інтернет-ресурс, який влада країни звинуватила у підтримці тероризму і в поширенні "фейкових" новин", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед ресурсів, які потрапили під заборону - сайт, що базується в Катарі телеканалу Al Jazeera, і відомий єгипетський незалежний ресурс Mada Masr.

Так, нова заборона відрізняється своїми масштабами, а також тим, що вперше рішення про блокування сайтів було офіційно прийнято на державному рівні. Раніше під час таких заборон влада Єгипту офіційно не визнавала їх блокування адміністративними методами.

Також, аналогічні заходи щодо веб-сайтів були застосовані владою Саудівської Аравії та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Ними була заблокована робота сайту каналу Al Jazeera через коментар еміра Катару з критикою зовнішньої політики США. У свою чергу, влада Катару стверджує, що вони були "фейковими" і були поширені в результаті хакерської атаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ про заборону соціальних мереж "Вконтакте" і "Однокласники", пошукового сервісу "Яндекс" і ряду інших російських комунікаційних компаній.