ua en ru

Влада Донецької області виділить 15 млн гривень на боротьбу зі злочинністю

Влада Донецької області виділить 15 млн гривень на боротьбу зі злочинністю Фото: Павло Жебрівський

Жебрівський рекомендував місцевим бюджетам передбачити фінансовий ресурс для поліпшення роботи і заохочення правоохоронців

На реалізацію регіональної програми боротьби зі злочинністю в обласному бюджеті Донецької області на 2016 рік заплановано виділити 15 млн гривень. Про це під час робочої наради з особовим складом ГУ Національної поліції в області повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, передає прес-служба відомства.

Влада області рекомендували місцевим бюджетам передбачити фінансовий ресурс для поліпшення матеріально-технічної бази та заохочення кращих правоохоронців.

У той же час очільник області закликав силовиків максимально докласти зусиль для того, щоб в питаннях безпеки і охорони громадського порядку Донеччина стала зразком для інших областей України.

"Донецька облдержадміністрація готова стати партнером поліції в реалізації цих завдань. Ми починаємо спільну роботу з чистого аркуша. Але якщо будуть зловживання, лобізм або кришування злочинів, ніякого прикриття від обласної влади не чекайте – чистий відповідальність", - наголосив Павло Жебрівський.

Він також закликав начальника поліції області В'ячеслава Аброськіна об'єднатися з Державною службою надзвичайних ситуацій України для втілення на території новоутворених громад пілотного проекту Єдиної екстреної служби.

Нагадаємо, раніше керівник патрульної поліції Олександр Фацевич заявив, що в 2016 році патрульна поліція запрацює ще 17 українських містах.