ua en ru

Влада Болівії отримала офіційні вибачення від урядів країн ЄС з приводу інциденту з літаком Моралеса

Президент Болівії Ево Моралес заявив, що болівійська влада отримали офіційні вибачення від урядів Іспанії, Франції, Італії та Португалії з приводу інциденту 3 липня 2013 р., передає ВВС. У цей день літак з Моралесом на борту по дорозі з Москви в Ла-Пас не отримав дозволу на проліт над територією цих країн і був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорту Відня.

"МЗС Болівії проводить консультації з міністрами країн Латинської Америки, які підтримали наш протест", - сказав Президент на прес-конференції в Еквадорі, де він перебуває з офіційним візитом.

Як повідомлялося, літак Президента Болівії був затриманий через підозри в тому, що на його борту може знаходитися колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден, видачі якого вимагає Вашингтон. Настільки безцеремонне поводження з лідером суверенної держави викликало обурення ряду глав держав Латинської Америки.

Читайте також: Болівія вимагає від держав ЄС пояснень у зв'язку з підозрами про знаходження Сноудена на президентському лайнері