ua en ru

Влада виконала вимогу партії "За життя" захистити ошуканих вкладників, - Рабінович

Влада виконала вимогу партії "За життя" захистити ошуканих вкладників, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Партія "За Життя" домоглася від Адміністрації президента (АП) створення ініціативної групи з питань ошуканих вкладників, в яку увійдуть представники опозиції, АП і Кабінету міністрів. Про це заявив лідер партії Вадим Рабінович, коментуючи в прямому ефірі телеканалу NewsOne результати переговорів, які пройшли в четвер, 1 грудня, в АП.

"Сьогодні, на моє глибоке переконання, щасливий день – ми побачили результати своєї праці: вперше Адміністрація президента почула тих, хто стоїть на вулиці і захищає свої конституційні права. Вперше влада побачила, що під Нацбанком стоять ніякі не "шатуни", не "агенти Кремля", не куплені люди, а стоять ті українці, яких пограбувала банківська система", – заявив Рабінович.

За словами парламентарія, в результаті безстрокового мирного мітингу влада пішла на поступки і погодилася розслідувати справи ошуканих вкладників. Досягнуто ряд домовленостей, зокрема, про те, що з усіх питань, які стосуються банків і фінансової системи країни, буде створена ініціативна група.

"Всі вони будуть розбиратися з проблемами, що склалися за довгі роки в банківському секторі країни, – повідомив Рабінович. – Ми вимагаємо прозорого розслідування ситуації. Ми вимагаємо, щоб в результаті цієї спільної роботи всі ошукані вкладники, незалежно від того, в якому банку вони були, отримали свої законні вклади! Ми вимагаємо, щоб ситуація з національною валютою була ясною і зрозумілою кожному, щоб вона не падала кожні дві години, як це відбувається сьогодні!".

"Сьогодні ми бачимо один важливий результат: потрібно і головне можна добиватися свого не розхитування ситуації, а законними мирними шляхами, мирними акціями. Завдяки такій мирній безстроковій акції, ми на 99% просунулися до свого результату. Не хочу загадувати наперед, але мені здається, що нас почули, і в тому числі завдяки тому, що ми були чесними, відкритими, безкомпромісними і добре працювали. Нас почули, завдяки всім тим людям, які не побоялися і прийшли під НБУ, яких не показував жоден центральний канал, яких називали "купкою бомжів". Насправді ж всі вони – справжні герої. Ми добре виконали свою роботу, і я вважаю, що саме так має працювати опозиція – домагатися результату для людей, сідати за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, а не руйнувати країну. Нам усім – мітингувальникам під НБУ, партії "За життя" – вдалося зрушити з місця віз в той момент, коли всі вважали, що це неможливо. І ми довели, що єдиний правильний підхід – не базікати, а діяти — і діяти мирними шляхами, волею і нескореністю людей", – додав Рабінович.

Політик також повідомив, що вже на понеділок запланована зустріч ініціативної групи з представниками банків. "Я бажаю нам, щоб ми не збилися з нашого шляху, щоб наші переговори були конструктивними, щоб усі люди, як і вкладники банку "Михайлівський", відчули на собі їх результати", – підсумував лідер партії.