ua en ru

Влада змушена користуватися послугами лобістів з США для захисту своєї репутації, - експерт

Влада змушена користуватися послугами лобістів з США для захисту своєї репутації, - експерт Фото: Андрій Єрмолаєв

Єрмолаєв заявив про загрозу антикорупційних розслідувань національного масштабу

Влада змушена користуватися послугами компанії BGR Group через загрозу антикорупційних розслідувань національного масштабу. Таку думку висловив директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв 10 січня в ефірі телеканалу NewOne.

"Зараз ми опинилися в тому ж положенні, що Україна вже проходила, коли йшли міжнародні антикорупційні розслідування діянь пана Лазаренка і його команди, і далеко не вся ця команда понесла покарання за економічні злочини. Коли ставались у нас скандали після трагедії з Гонгадзе, наприклад, по "Кольчузі", коли розслідування стосовно перших осіб країни били з безпеки України і політичної, інформаційної та іміджевої...", - сказав він.

Єрмолаєв упевнений, що на даний момент корупція в українській владі настільки велика, що це може вилитися в третю хвилю антикорупційних розслідувань в національних масштабах.

"Зараз рівень корупційних підозр щодо української влади такого характеру, що ми можемо пережити третю хвилю антикорупційних розслідувань національного масштабу. І в зв'язку з цим захист репутації та окремих персон, і влади в цілому зараз виходить на перше місце", - додав він.

На думку експерта, влада змушена користуватися послугами зовнішніх лоббістких компаній для захисту своєї репутації в антикорупційних скандалах. "Ось масштаб проблеми", - додав він.

Нагадаємо, раніше DW з посиланням на документи розміщені на сайті відділу реєстрації іноземних агентів (FARA) Міністерства юстиції США, повідомляло, що Адміністрація президента України найняла компанію BGR Group, засновником якої є колишній голова комітету Республіканської партії США і губернатор штату Міссісіпі Хейлі Барбур, для лобіювання інтересів України.

Крім того, повідомлялося, що Україна буде платити BGR Group щомісяця 50 тисяч доларів принаймні до кінця 2017 року.