ua en ru

Влада намагається отримати контроль над морегосподарськими активами Новинського, - експерт

Влада намагається отримати контроль над морегосподарськими активами Новинського, - експерт Фото: Кирило Молчанов (джерело фото - UkrLife.TV)

Експерт прокоментував обшуки на підприємствах "Смарт-холдингу"

Сьогоднішні обшуки на підприємствах "Смарт-холдингу", зокрема, на Херсонському суднобудівному заводі, ТОВ "Смарт груп" та ін., можуть свідчити про зацікавленість представників влади в поглинанні морегосподарьских активів, що належать опозиційному політику Вадиму Новинському. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Кирило Молчанов.

"Так званий департамент "Кононенка-Грановського" займається системним "віджимом" активів опозиційних до влади політиків. Мотивація зрозуміла. Крім економічних цілей - забезпечити лояльність опонентів", - заявив він.

Щодо обшуків у "Смарт-холдингу", політолог зазначив, що їхньою метою може бути отримання контролю над морегосподарськими активами з боку високопоставлених чиновників.

Як повідомила прес-служба "Смарт-холдингу", сьогодні слідчі Генеральної прокуратури України провели обшуки на ряді підприємств промислово-інвестиційної групи "Смарт-Холдинг", у тому числі на ТОВ "Смарт Мерітайм Груп", до складу якого входять Херсонський і Чорноморський суднобудівний заводи.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко ініціював зняття депутатської недоторканності з народного депутата, члена "Опозиційного блоку" Вадима Новинського в рамках розслідування так званої "церковної справи".

8 грудня Верховна рада задовольнила прохання ГПУ, незважаючи на заперечення з боку регламентного комітету парламенту. Сам Новинський тоді заявив, що справа проти нього сфабрикована і є політично вмотивованою. При цьому бізнесмен не виключив, що дані дії влади мають економічний підтекст, і за ними можуть послідувати прямі атаки на його бізнес.