ua en ru

Влада провалила підготовку до опалювального сезону, - Вілкул

Щоб уникнути смертей від переохолодження під час опалювального сезону чинна влада повинна відзвітуватиcя про підготовку до зими і прийняти екстрені заходи. Про це заявив один з лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

Політик зазначив, що підготовка до зими - це складне питання, що включає в себе тисячі заходів по кожній області, місту, селу. "Ми системно проводили закачування газу в сховища, забезпечували необхідний запас вугілля на теплових станціях. А зараз на них запас вугілля на 3-7 днів. Це при тому, що норматив при входженні в зиму - 3 місяці", - підкреслив Вілкул, який займав в 2012-2014 рр. посаду віце-прем'єра, який опікувався в тому числі і ЖКГ.

"У минулому році ми регулярно проводили наради з губернаторами, керівниками комунальних підприємств. У кожній області був створений штаб, а при міністерстві ЖКГ був створений координаційний центр, який керував і контролював включення аж до будинку. Сьогодні цього немає. Складається таке враження, що влада свідомо руйнує економіку промислових регіонів тільки тому, що в цих регіонах живуть не її прихильники", - додав він.

За словами політика, в цьому році підготовка до зими провалена. Вілкул вважає, що Президент повинен зібрати екстрене засідання щодо цього питання, оскільки від його вирішення залежить життя мільйонів українців.

"Що стосується підсумків такої підготовки до зими, то програє від цього український народ, мерзнущий в своїх холодних квартирах без світла, газу, гарячої води та опалення. Якщо в наступному Парламенті не буде потужної опозиції до цієї влади, вона накоїть ще багато лиха", - підкреслив Вілкул.