ua en ru

Влада проаналізує характер аварій систем теплопостачання в регіонах України, - Темник

Влада проаналізує характер аварій систем теплопостачання в регіонах України. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник під час селекторної наради з керівництвом регіонів в Кабінеті міністрів України 28 грудня, передає прес-служба Мінрегіона.

"Нам треба проаналізувати характер аварій, які вже відбулися під час цього опалювального періоду. В одних випадках служби спрацювали належним чином, запобігли розвитку ситуації та переростанню її в надзвичайну, як це було нещодавно у Києві. В інших - фахівці, особливо, інженери підприємств, виявляли професійну недбалість, порушення режимів експлуатації. Як наслідок, значні витрати з місцевого бюджету на ліквідацію наслідків аварії, а підприємство - винуватець аварії змушене компенсувати збитки, завдані громадянам. З таким підходом до справи миритися не можна", - звернувся до керівників профільних управлінь облдержадміністрацій Темник.

За його словами, опалювальний період в Україні загалом проходить нормально. За даними, які надійшли до Мінрегіону України від обласних державних адміністрацій, у всіх регіонах країни системи централізованого теплопостачання працюють у штатному режимі.

Міністр також наголосив, що у прогнозованих погодних умовах основну увагу слід приділити очищенню дахів будівель прибудинкових територій та тротуарів від снігу, льоду, бурульок.

"Особливо наголошую на необхідності взаємодіяти з громадянами. Як міністр вимагаю, щоб про усі ускладнення у роботі систем життєзабезпечення були своєчасно повідомлені громадяни, яких зачіпають ці ускладнення", - підкреслив Темник.

Читайте також: У Полтаві відновлено теплопостачання 4-х мікрорайонів, де проживає 180 тис. чоловік