ua en ru

Влада підвищує податки для чесного бізнесу, але нічого не робить для боротьби з "тіньовиками", - КБУ

Влада підвищує податки для чесного бізнесу, але нічого не робить для боротьби з "тіньовиками", - КБУ Фото: що потрібно робити владі замість того, щоб підвищувати податки (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Підвищенням податків, яке передбачене законопроектом №5600, влада збільшує податковий тягар на чесний бізнес - замість того, щоб зменшувати кількість тих, хто працює "в тіні".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Конфедерації будівельників України.

"В нас запитання: а що зробила держава, аби ті особи, які не сплачують - сплачували? Де тут справедливість, якщо з введенням цих норм закону тягар буде перекладений на платників, які сплачують? Немає справедливості", - зазначили у Конфедерації.

Там також звертають увагу на те, що ініціатива влади підвищити податки з 1 січня наступного року є порушенням принципу стабільності податкового законодавства, що є неприйнятним.

"Податки вводяться з 1 січня 2022 року. Це буде порушенням принципу стабільності, взагалі не може бути мови про те, що закон запрацює раніше, ніж у 2023 році. Тобто, зміна елементів можлива тільки з урахуванням принципу стабільності", - наголосили у Конфедерації.