ua en ru

Влада повинна відмовитися від ревізії будинків людей, які отримують субсидії, - "Наш край"

Влада повинна відмовитися від ревізії будинків людей, які отримують субсидії, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

Партія "Наш край" вимагає від влади припинити масові додаткові перевірки житла одержувачів субсидій. Про це сьогодні заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи інформацію, що соціальні інспектори будуть перевіряти спосіб життя та відповідність доходів одержувачів субсидій задекларованим даним.

"Під час оформлення і отримання субсидій Мінсоцполітики не повинно проводити додаткові перевірки будинків, квартир. На практиці це виглядає так, що влада робить додаткову ревізію з єдиною метою – знайти причину для відмови, тим самим зменшивши кількість одержувачів субсидії", – підкреслив він.

Разом з тим, співголова партії закликав Мінсоцполітики розробити методичні рекомендації для комісій, які призначають субсидії у складних випадках і як виняток на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов.

"Рекомендації повинні містити вичерпний перелік підстав для відмови у призначенні субсидії. Співробітники соціальних служб в більшості своїй не є дипломованими експертами або фахівцями з питань оцінки вартості майна, а тому їх рішення ґрунтуються виключно на власному розумінні, дорога чи дешева та чи інша покупка", – зазначив він.

Він також нагадав, що постанова Кабміну містить єдину умову для відмови в призначенні субсидії – разова покупка протягом року на суму понад 50 тис. грн.

"Будь-які інші додаткові перевірки, крім випадків, передбачених відповідним порядком призначення субсидій принижують гідність людей і зводяться до суб'єктивних і упереджених рішень комісії", – резюмував Мазурчак.