ua en ru

Влада має зупинити загострення ситуації на Євромайдані, - Amnesty International

Українська влада має зупинити загострення ситуації на Євромайдані.

Українська влада має зупинити загострення ситуації на Євромайдані. Про це заявив директор програми правозахисної організації Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен, передає прес-служба організації.

"Різка ескалація насильства за останні 24 години викликає глибоку тривогу. У цей час обидві сторони мають застосувати зважений підхід для подолання напруження та приборкання насильства. Превалювання конфронтації - це те, що занепокоює у першу чергу", - сказав Дальхузен.

"Надмірне застосування сили міліцією в останні місяці роздмухувало полум'я протесту, що наразі вирує на Майдані Незалежності. Українська влада повинна бути обережною та не допустити загострення ситуації. Право на мирні зібрання має поважатися, а відповідь міліції на насильницькі дії протестуючих повинна бути пропорційною та спрямованою тільки проти тих осіб, які дійсно застосовують насильство", - додав він.

Водночас, експерти Amnesty International в Києві та Лондоні продовжують моніторити триваюче насильство між антиурядовими демонстрантами і силами безпеки в центрі Києва, яке вже забрало життя щонайменше 25 осіб.