ua en ru

Влада повинна офіційно опублікувати нові вимоги МВФ, - "Наш край"

Влада повинна офіційно опублікувати нові вимоги МВФ, - "Наш край" Фото: Сергій Шахов

За словами Шахова, нардепи не можуть отримати текст нової угоди з МВФ

Влада повинна негайно оприлюднити оновлений меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про економічну і фінансову політику України. Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами, влада зобов'язана офіційно оприлюднити нові вимоги МВФ, оскільки "вони містять положення щодо життєво важливих реформ".

"За словами представників уряду, узгоджений між владою і МВФ меморандум про четвертий транш містить важливі положення щодо пенсійної, земельної, банківської та інших реформ. Для влади вже стало традиційним підписувати незрозумілі угоди з МВФ, а українців ставити перед фактом, повідомляючи про здачу їхніх інтересів", – зазначив Шахов.

Він також заявив, що навіть народні депутати не ознайомлені з текстом оновленого меморандуму з МВФ.

"Народні депутати не можуть отримати текст нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Створюється враження, що основним завданням уряду є довести до відома українців, що віддавати надані кредити доведеться їм, а за що, на яких умовах і чим доведеться заплатити – такі питання владу не цікавлять", – підкреслив Шахов.

Народний депутат зазначив, що "Наш край" закликав владу до публічного і прозорого обговорення умов надання кредиту від Міжнародного валютного фонду.

"Ми неодноразово заявляли, що переговори з Фондом про надання кредиту повинні проходити публічно і з урахуванням інтересів українців. Замість цього нам повідомляють про хід переговорів і нові домовленості з Міжнародним валютним фондом, не оприлюднивши всіх умов", – зазначив Шахов.

Нагадаємо, оновлений меморандум України та МВФ містить в собі положення про пенсійну, земельну, банківську та інші важливі реформи.