ua en ru

Влада дискредитує себе і Україну в очах міжнародної спільноти, - Костанчук

Влада дискредитує себе і Україну в очах міжнародної спільноти, - Костанчук Фото: Тарас Костанчук (з відкритих джерел)

На думку Костанчука, Україна зараз переживає найглибшу за 26 років кризу

Влада власними діями підштовхує людей до третього Майдану, і це є найбільшою небезпекою, оскільки ще одна революція може "поховати" не тільки правлячий режим, але і Україну як незалежну державу. Про це йдеться в заяві керівника військово-патріотичного об'єднання учасників АТО "Справедливість" Тараса Костанчука, опублікованій на Цензор.НЕТ.

"Сьогодні Україна переживає найглибшу за 26 років свого існування кризу – політичну, економічну, соціальну. Відсутність важливих реформ в економічній сфері, жахлива корупція, непрозорість, збільшення податкового тиску, непрофесійне управління зробили Україну найбіднішою державою Європи! Ситуація дуже складна, а якщо врахувати трудову еміграцію, і загальне старіння нації, то взагалі майже катастрофічна", - зазначив він.

На думку Костанчука, влада веде "жорстку і безкомпромісну війну", але не за майбутнє України, а за "місце біля державної годівниці".

"Народний фронт" б'ється з БПП, разом вони воюють з БЮТ і Самопоміччю, Генпрокуратура б'ється з НАБУ, "паркетні" генерали з Генштабу знищують бойових офіцерів, які ще зберегли вірність присязі, і всі ці чинуші разом б'ються з народом України. Ця війна не залишає часу на реформи, не залишає часу на докорінні зміни, на будь-які конструктивні дії. Але найстрашніше те, що війни кланів, фракцій і відомств перейшли на зовнішньополітичний рівень. Ми посварилися з багатьма країнами, які нещодавно були нашими союзниками. Зараз активно псуємо відносини з США і Євросоюзом, основна причина цього – відсутність реформ і надто високий рівень корупції", - підкреслив Костанчук.

Він зазначив, що в результаті необдуманих дій влади Україна може залишитися без міжнародної підтримки і опинитися в політичній ізоляції.

"Останні події з участю Міхеїла Саакашвілі з безжальною очевидністю показали ставлення самих українців до влади. Здається, де-юре залишаючись легітимною в очах народу, влада втратила всякий авторитет, і сьогодні люди виступають, насамперед, проти чинної влади. Мало хто підтримує Саакашвілі, але ще менше хочуть бачити продовження цієї влади. Дані останніх соціологічних досліджень вражають: Верховній Раді не довіряють 87% українців, уряду – 82%, прокуратурі, і судовим органам – 87%. Не менше вражає і антирейтинг українських політиків: Президенту України не довіряють 81%, Тимошенко – 74%, Бойко – 73% населення", - підкреслив він.

За словами Костанчука, зараз правляча верхівка власними діями підштовхує людей до третього Майдану, і це є найбільшою небезпекою, тому що ще одна революція може поховати не тільки правлячий режим, але і Україну як незалежну державу.

"Як українець, як людина, яка зі зброєю в руках захищала незалежність своєї країни, хочу звернутися до президента України, до уряду, до парламентарів - панове, сподіваюсь, у Вас залишилась хоча б крихітка достоїнства, хоча б крихта любові до України. Якщо ж немає, то просто прислухайтеся до свого інстинкту самозбереження - зробіть мужній крок, зізнайтеся в своїй слабкості, некомпетентності. Звільніть місце для тих, хто вважає Україну не гаманцем, а Батьківщиною, для справжніх патріотів!", - йдеться в заяві Костанчука.