ua en ru

Власенко сьогодні звернеться до ВАСУ з проханням перегляду справи про позбавлення депутатського мандата

Екс-народний депутат Сергій Власенко сьогодні, 9 квітня 2013 р., звернеться до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з проханням перегляду справи про позбавлення його депутатського мандата у зв'язку з нововиявленими обставинами справи. Про це він повідомив у парламенті на засіданні тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів антиконституційного спотворення волевиявлення громадян за результатами парламентських виборів 2012 р., повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"В своєму рішенні ВАСУ написав, що Власенко був адвокатом у кримінальних справах проти Юлії Тимошенко. Я сьогодні не є народним депутатом, я сьогодні вже не є адвокат, але я вже декілька разів брав участь у судових засіданнях як захисник Юлії Тимошенко. Це нововиявлена обставина, про яку не знав вищий адміністративний суд, тому додамо їм ще трохи роботи", - зазначив Власенко.

Він також зазначив, що переконаний, що ВАСУ не змінить свого рішення.

"Я переконаний в тому, що оскільки це було політичне замовлення, рішення буде негативне. Але давайте пройдемо всі можливі й неможливі юридичні процедури в Україні для того, щоб показати Європейському суду всю абсурдність тої ситуації навколо позбавлення мене депутатського мандата", - зазначив Власенко.

Він також додав, що не веде адвокатської діяльності з 2008 р.

Читайте також: ВАСУ відмовив Власенку у передачі його скарги щодо позбавлення депутатського мандата до Верховного суду