ua en ru

Власенко: Проти Тимошенко відновлено ще 4 кримінальних справи щодо подій 1996-97 рр. (доповнення)

Проти екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко відновлено ще 4 кримінальні справи щодо подій 1996-97 роках. Про це на прес-конференції заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"В п'ятницю Юлію Володимирівну співробітники головного слідчого управління податкової міліції Державної податкової служби проінформували про те, що ними відновлено розслідування чотирьох кримінальних справ, в яких фігурує Тимошенко. Співробітники слідчого управління вручили їй копії чотирьох постанов про порушення кримінальних справ. Це одна постанова 2001 р., друге - 2001 р., третє - січень 2003 р., четверте - січень 2003 р. У всіх чотирьох постановах мова йде про діяльність корпорації ЄЕСУ. У самих постановах говориться про те, що вони розглядають питання 1996-97 рр.", - сказав Власенко.
Він додав, що нічого нового в кримінальних справах за Тимошенко не виникло, а прокуратура скасовує постанову про закриття кримінальних справ.
Крім того, Соболєв повідомив, що захисники Тимошенко отримали постанова, підписана генеральним прокурором Віктором Пшонкой від 20 жовтня 2011 р., в якому говориться, що постанови ГПУ від 2004 року про закриття кримінальних справ стосовно Тимошенко мотивується тим, що вивчення кримінальної справи показало, що рішення про закриття справ прийнято незаконно.
Власенко нагадав, що у свій час, рішення про закриття цих справ було прийнято спільним засіданням двох палат Верховного суду України. Крім того, Власенко висловив подив з приводу того, що відновлення цих кримінальних справ відбувається після закінчення семи років після їх закриття.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 р. присудив Тимошенко 7 років позбавлення волі з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн. Пізніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що проти Тимошенко розслідуються ще три кримінальні справи.