ua en ru

У Владивостоці на мітингу проти корупції затримано більше 20 людей

У Владивостоці на мітингу проти корупції затримано більше 20 людей Фото: російський ОМОН

Приводом для затримання стали в тому числі плакати, які тримали в руках протестувальники

У ході мітингу проти корупції у Владивостоці (РФ) затримано більше 20 людей. Учасників акції садили в автозаки і відвозили до райвідділів поліції, повідомляє російське видання ОВС-Інфо.

За даними організаторів, близько 1 тисячі осіб зібралися на мітинг проти корупції на Привокзальній площі у Владивостоці, однак поліція затримала там більше 20 осіб. Очевидці стверджують, що людей стали відправляти в автозаки вже з початку акції. Приводом стали в тому числі плакати, які тримали в руках протестувальники.

Зазначено, що затриманих відправили до відділу поліції по району Фрунзе міста.

Крім того, видання повідомляє про затримання і в інших містах. Так, у Комсомольську-на-Амурі до відділення поліції доставили шістьох людей, у Південно-Сахалінську - п'ять осіб. Своєю чергою в Хабаровську організатора акції затримали через кілька хвилин після її початку. Поліція це пояснила тим, що зібрання не було погоджено.

Повідомляється, що приводом для антикорупційних акцій стало розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК) про нерухомість прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, в якому йшлося про те, що глава уряду володіє "величезними ділянками землі в найбільш елітних районах і володіє яхтами і квартирами в старовинних особняках, а також агрокомплексом і виноробними в Росії і за кордоном". Організатори акцій протесту вимагають реакції влади на опубліковані матеріали.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року в білоруських Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродно і Бресті відбулися акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі". Тільки в Гродно і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями. За оцінками правозахисників, затриманих було сотні. Ближче до вечора людей почали відпускати з міліції, деяких без складання протоколів.