ua en ru

Владислав Рашкован призначений в.о. заступника голови НБУ

Владислав Рашкован призначений в.о. заступника голови НБУ

Виконуючим обов'язки заступника голови Національного банку України 25 листопада призначений Владислав Рашкован (на фото). Про це сьогодні повідомили у прес-службі Нацбанку.

"На цій посаді Владислав Рашкован продовжить займатися впровадженням Стратегічної програми реформування банківської системи і керувати проектом трансформації НБУ. Також до сфери його нових функціональних обов'язків належатиме організаційне забезпечення діяльності центрального банку та загальне керівництво департаментами фінансів та бухгалтерського обліку та ін.", - йдеться в повідомленні.

Владислав Рашкован народився 23 травня 1978 року. У 2000 році закінчив Одеський державний економічний університет за спеціальністю "Фінанси та кредит", отримавши кваліфікацію економіста. Вільно володіє англійською мовою.

З 2000 по 2005 рік працював викладачем і дослідником кафедри банківської справи Одеського державного економічного університету, вчився за кордоном. З 2006 до 2013 року - керівник бюро макроекономічних досліджень, директор управління проектів і розвитку бізнесу, член правління ПАТ "УніКредит Банк", керував процесом приєднання ВАТ "УніКредит Банк" до ПАТ "Укрсоцбанк". З 2013 до 2014 року - директор центру забезпечення діяльності та організації ПАТ "Укрсоцбанк". У квітні 2014 р. очолив департамент стратегії і реформування банківської системи Національного банку України.

З 8 квітня 2014 року - член правління Національного банку України.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева була призначена головою Нацбанку 19 червня.