ua en ru

В.Литвин підписав зміни до закону про регламент, - джерело.

Спікер парламенту Володимир Литвин підписав зміни до закону про регламент. Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції Блоку Литвина.

За словами джерела, законопроект вже сьогодні буде відправлений до Адміністрації президента на підпис. "Ми чекаємо, що закон вже завтра буде опублікований, а в четвер буде коаліція", - сказав він.

За його словами, в.о. глави Партії регіонів Микола Азаров буде призначений новим прем'єр-міністром, Андрій Клюєв - першим віце-прем'єр-міністром, Юрій Бойко - міністром палива та енергетики. "Решта кандидатур поки обговорюється", - відзначив він.

Джерело також додало, що глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін бере активну участь в процесі кадрових призначень в Кабміні.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження змін до статті 61 закону України "Про регламент Верховної Ради України" (щодо порядку утворення коаліції депутатських фракцій)". За відповідне рішення проголосували 235 депутатів з 417 зареєстрованих у залі.

Згідно із законом, коаліція депутатських фракцій - "це сформоване за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій та на засадах, встановлених Конституцією України і цим регламентом, об'єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради".

Крім того, згідно документу, список народних депутатів з особистими підписами є складовою коаліційної угоди.