ua en ru

Володимир Ткаченко обраний главою УСДП замість Євгена Корнійчука

Володимир Ткаченко обраний главою Української соціал-демократичної партії (УСДП) замість Євгена Корнійчука, пише "Комерсант-Україна".

Таке рішення було прийняте в суботу, 20 серпня, на з'їзді Української соціал-демократичної партії. Володимир Ткаченко є членом Київської міської організації партії.
Євген Корнійчук, очолюював УСДП з 4 листопада 2006 року, мотивував рішення відійти від партійної роботи кримінальною справою, що розслідувалася відносно нього. Нагадаємо, колишній перший заступник міністра юстиції обвинувачується в зловживанні службовим положенням при проведенні держзакупівель. Йдеться про оплаті на початку 2009 року послуг компанії Magisters по юридичному обслуговуванню НАК "Нафтогаз України". Старшим партнером Magisters раніше був Євген Корнійчук. Він був затриманий в грудні минулого року і знаходився під вартою до 15 лютого. З СІЗО Корнійчука випустили після того, як він завершив ознайомлення з матеріалами справи.
Колишній глава УСДП заявив виданню, що не виключає свого повернення до активної політичної діяльності. "Чи буду я займатися політичною і адвокатською діяльністю, залежить від результату судового розгляду. Я не виключаю, що повернуся в політику, але зараз всі мої сили зосереджені на судовому процесі", - сказав вчора Корнійчук. Він відзначив, що кандидатура Володимира Ткаченко на посаду глави УСДП була підтримана за його рекомендацією. "Партійний з'їзд прийняв поки проміжне рішення. Глава УСДП буде визначений за результатами праймериз, можливо, це буде і не Володимир Ткаченко", - уточнив Євгеній Корнійчук.