ua en ru

Власники банків ошукали 14 тисяч вкладників, - Герасимов

Власники банків ошукали 14 тисяч вкладників, - Герасимов Фото: Герасимов розповів про ошуканих вкладників банків

До Ради внесений законопроект щодо відшкодування збитків вкладників

На поточному пленарному тижні Верховна Рада України має ухвалити проект закону про відшкодування коштів ошуканих вкладників банків. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив представник президента у ВР Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президентом України внесено на розгляд ВР проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківської та інших фінансових послуг (№5390)", - заявив Герасимов.

Він зазначив, що законопроект має бути ухвалений у вівторок. За словами нардепа, документ спрямований на захист громадян, ошуканих власниками деяких банків.

"На сьогодні ошукано близько 14 тисяч осіб, і я хотів би сказати, що при цьому середній розмір вкладів від 5 до 10 тисяч гривень", - зазначив Герасимов.

Окрім того, Рада має ухвалити законопроект щодо ратифікації Конвенції Ради Європи по запобіганню насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбі з цими явищами.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту як невідкладний законопроект щодо захисту ошуканих вкладників банків.