ua en ru

Власник "112 Україна" заявив про тиск і примус продати телеканал

Власник "112 Україна" Андрій Подщипков заявив про тиск і примус продати телеканал. Про це йдеться у його відкритому зверненні до ЗМІ, громадськості та представників влади.

За словами Подщипкова, компанія регулярно відчуває спроби з боку влади відібрати канал. Зокрема, це підтверджується тиском на канал з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Власник каналу зазначає, що до нього надійшла пропозиція "віддати" телеканал за заниженою вартістю. "Напередодні були поширені чергові чутки про те, що "112 Україна" вже навіть продали. У відповідь на ці дії я в черговий раз публічно оголошую про те, що ніхто не змусить мене прийняти рішення про продаж телеканалу", - зазначив Подщипков.

Він заявляє, що після відмови продати канал є загроза відкриття проти нього кримінальних проваджень або примусу виїхати з країни. Також, за словами Подщикова, є загроза його життю.

Крім того, Подщипков заявляє, що володіє інформацією про те, що 28 травня будуть оголошені чергові попередження телеканалу з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, після чого Нацрада звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії телекомпанії.

У зв'язку з цим Подщипков закликав громадські організації і політичні партії встати на захист свободи слова, прав власності і самого існування незалежних ЗМІ.

Телеканал "112 Україна" - інформаційно-пізнавальний телеканал, який почав своє мовлення 28 листопада 2013 р.