ua en ru

Власник футбольного клубу "Мілан" підозрюється в шахрайстві

Власник футбольного клубу "Мілан" підозрюється в шахрайстві Фото: Девід Хан Лі, Лі Йонхон і Марко Фассоне (acmilan.com)

До покупки клубу про нього нічого не було відомо

Власник і президент італійського "Мілана" китайський бізнесмен Лі Йонхон, який в квітні 2017 року придбав клуб у Сільвіо Берлусконі за 860 млн доларів, підозрюється в шахрайстві. Про це повідомляє New York Times.

Зазначається, що до покупки клубу про Йонхона нічого не було відомо, він також не входив до списків найбагатших людей Китаю.

Китайський бізнесмен фактично є власником гірничодобувного бізнесу, але юридично не має відношення до нього. Це викликає питання у місцевих правоохоронних органів, які ведуть розслідування з цього приводу.

На початку 90 років Лі був фігурантом справи про шахрайство в Китаї, в 2013 році він був оштрафований на 90,250 євро за приховування факту продажу акцій на суму 51,1 млн доларів. У 2015 році Йонхон організував фінансову компанію, яка шахрайським чином вивела з країни 85 млн доларів.

Влітку президент "Роми" американський бізнесмен Джеймс Паллотта заявив, що нові власники "Мілана" взяли кредит майже на 300 млн євро під досить високий відсоток для покупки нових гравців команди.

Нагадаємо, глава департаменту по ліцензуванню УЄФА Андреа Траверсе попереджав "Мілан" про можливе порушення правил фінансового fair play в разі продовження активної трансферної політики в літній період дозаявок.