ua en ru

Вкладники банку "Форум" намагаються домовитися з Новінським щодо можливих сценаріїв порятунку банку

Вкладники банку "Форум" у четвер, 18 липня, спробували домовитися з представниками "Смарт-Холдингу" про можливі сценарії порятунку банку та способи зупинити процес ліквідації установи, створивши на його основі перехідний банк. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

"Проте проблема полягає не тільки в тому, що власник банку не зміг переконати вкладників, що їх депозити будуть повернуті. Також поки немає легітимних способів зупинити ліквідацію банку", - зазначає FinMaidan.

Вчора народний депутат Вадим Новинський і директор з розвитку бізнесу "Смарт-Холдингу", екс-глава наглядової ради Банку "Форум" Олександр Морозов рекомендували вкладникам банку звернутися до парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, а також до голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої з проханням підтримати створення перехідного банку за базі Банку Форум. "Глава комітету (Олександр Риженков. - Ред.) в курсі нашої проблеми і готовий взяти участь у її вирішенні. До того ж коли Валерія Гонтарєва тільки очолила Нацбанк, вона була дуже категорична: для неї Банку Форум не існувало. Зараз вона дещо пом'якшила свою позицію та, принаймні, готова до переговорів", - сказав Новинський.

Вкладники готові продовжувати боротьбу за банк "Форум", але натомість вимагають від Вадима Новинського гарантій. "Якщо вкладник погоджується на конвертацію депозитів в облігації та акції, він автоматично починає нести певні ризики. Ми поки не почули, які "Смарт-Холдинг" може надати гарантії того, що кошти нам повернуть через обіцяні три роки", - сказав активіст ініціативної групи Герман.

Деякі вкладники запропонували повернути їм частину вкладу "живими" грошима вже зараз. Подробнее.