ua en ru

ВККСУ рекомендувала звільнити скандального одеського суддю Реву

Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала звільнити суддю Київського районного суду міста Одеси Сергія Реву. Про це повідомили у прес-службі ВККСУ.

"За результатами дисциплінарного провадження встановлено факти, що свідчать про систематичне і навмисне порушення суддею Київського районного суду м. Одеси Ревою Сергієм Вікторовичем присяги судді", - йдеться у рішенні комісії.

Також ВККСУ рекомендувала Вищій раді юстиції "вирішити питання про внесення подання про звільнення судді Київського районного суду м. Одеси Реви Сергія Вікторовича з посади у зв'язку з порушенням ним присяги судді".

Копія цього, рішення, що містить інформацію про факти та обставини скоєння суддею Ревою умисних порушень норм матеріального і процесуального права, спрямовано Генеральному прокурору України для надання цим порушенням правової оцінки та прийняття заходів по захисту інтересів держави.

Нагадаємо, 30 травня 2013 р. ВККСУ вже приймала рішення рекомендувати ВРЮ внести подання про звільнення Сергія Реви з посади судді.

За даними місцевих ЗМІ, Рева протягом 2004 -2010 рр. сприяв незаконному скуповування земель сільгосппризначення (у прибережній зоні, в місті Одесі, в районах області), незаконній зміні цільового призначення таких земель, приватизації, визнанню права власності на об'єкти нерухомості.

Також скандального суддю звинувачували в укладанні мирових угод за договорами позики, в результаті яких за незначну суму нібито неповернутої позики, особи отримували у власність землі на березі моря, при цьому і договори, і розписки були підробленими, а сторони - підставні.

Крім того, йому ставили у провину "узаконення" самовільних будов, участь у шахрайських схемах із присвоєння земельних ділянок, підробку судових справ, а також задоволення фіктивних позовів осіб, які нібито зверталися до суду.

Нагадаємо, раніше в лютому Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарні провадження стосовно 6 суддів, які приймали рішення щодо учасників масових акцій протестів наприкінці 2013 - початку 2014 рр.

Як повідомлялося, наприкінці січня ВККСУ відсторонила від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності трьох суддів.