ua en ru

ВККСУ розпочала підготовку до конкурсу відбору суддів у Верховний суд

ВККСУ розпочала підготовку до конкурсу відбору суддів у Верховний суд Фото: голова ВККСУ Сергій Козьяков розповів про підготовку до конкурсу суддів у Верховний суд

Конкурс у Верховний суд пройде у відповідності зі змінами до Конституції

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) почала підготовку до конкурсу відбору суддів у Верховний суд. Про це повідомив голова ВККСУ Сергій Козьяков кореспондент РБК-Україна.

"Якщо зміни до Конституції та імплементаційний закон (про судоустрій і статус суддів, - ред.) почнуть функціонувати, наприклад, 15 вересня, то я б хотів, щоб комісія оголосила початок конкурсу, приміром, 20 вересня. Тоді, приблизно місяць ми візьмемо для того, щоб кандидати могли відправити свої документи, а ще місяць або два триватиме спецперевірка кандидатів, після цього ми будемо проводити конкурс", - зазначив Козьяков.


За його словами, комісія розпочала підготовку до конкурсу відбору суддів у Верховний суд.

"Я хочу підкреслити, що ми вже почали підготовку до конкурсу у Верховний суд, який необхідно буде створювати відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, а також у відповідності з імплементацією закону про судоустрій і статус суддів, який почне функціонувати одночасно зі змінами до Конституції", - додав Козьяков.

Нагадаємо, близько 20% суддів відмовляються проходити переатестацію.