ua en ru

ВККСУ знову на місяць відсторонила від посад суддів Оберемка та Волкову

ВККСУ знову на місяць відсторонила від посад суддів Оберемка та Волкову Фото: засідання ВККСУ

Також відсторонені судді Вознюк та Горбатенко

Сьогодні, 22 березня 2016 року, на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання генерального прокурора було прийнято рішення продовжити строк відсторонення від посади 4 суддів, передає прес-служба комісії.

"Так, у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія продовжила на 1 місяць строк відсторонення: Вознюка Сергія Михайловича - від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області; Горбатенко Олени Михайлівни - від посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області; Волкової Світлани Яківни - від посади судді Печерського районного суду міста Києва; Оберемка Владислава Олександровича - від посади судді Макарівського районного суду Київської області", - сказано в повідомленні.

ВККСУ нагадує, що Вознюка підозрюють у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я, Горбатенко - у хабарництві та вимаганні неправомірної вигоди, Волкову - у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.

Суддю Оберемка підозрюють у погрозі вбивством стосовно працівника правоохоронного органу, грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом.

Нагадаємо, місяць тому Вища кваліфікаційна комісія суддів вже продовжувала термін відсторонення від посад скандальних суддів Владислава Оберемко і Світлани Волкової.