ua en ru

Явка на виборах президента в Польщі поки що становить 35%

Явка на виборах президента в Польщі поки що становить 35% Фото: діючий Президент Польщі Бронислав Коморовський

Серйозних порушень на виборах не зафіксовано

Явка на виборах президента в Польщі на даний момент роботи виборчих дільниць складає 35%, передає Російська служба новин.

До закриття виборчих дільниць залишається незначний час, і їх робота продовжена не буде, повідомляє Державна виборча комісія республіки.

Згідно з даними комісії, президентські вибори в Польщі проходять спокійно, без серйозних порушень. Як очікується, явка в цьому році не перевищить показників минулих позачергових президентських виборів.

Зазначимо, на вищий державний пост претендують 11 кандидатів, у тому числі чинний глава держави Броніслав Коморовський, який, згідно з опитуваннями, є фаворитом.

Спостерігачі, однак, вважають, що нікому з кандидатів не вдасться отримати необхідної більшості і через два тижні в Польщі пройде другий тур президентських виборів.

У голосуванні мають право брати участь майже 30 млн виборців. Виборчі дільниці закриються о 21:00 за середньоєвропейським часом (22:00 за Києвом).

Нагадаємо, 7 травня у Великобританії пройшли загальні вибори, перемогу на яких здобула партія консерваторів, очолювана прем'єр-міністром Девідом Кемероном.