ua en ru

Безвізовий режим введуть одночасно зі врегулюванням міграційних ризиків, - Клімкін

Безвізовий режим введуть одночасно зі врегулюванням міграційних ризиків, - Клімкін Фото: Павло Клімкін впевнений у безвізовому режимі для України

Глава МЗС бачить певний прогрес на шляху до скасування віз

Країни-члени ЄС, які кілька днів тому виступили за введення безвізового режиму з Україною, вже не змінять своєї думки. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі "Подробиць" на каналі "Інтер".

"Хочу заспокоїти громадян України в позитивному сенсі, хто вірив у це, і в негативному, хто сумнівався. Європейська комісія і Європейський парламент, і країни-члени "за" безвізовий режим", - зазначив глава МЗС.

На думку Клімкіна, подальший процес - це технічна підготовка законодавчої пропозиції та врегулювання механізму реагування на міграційні ризики, інших перешкод для України немає.

"Безвізовий режим для України і Грузії буде введено одночасно з тим, коли буде ухвалений механізм врегулювання міграційних ризиків. Я бачу певний прогрес на шляху до отримання безвізового режиму", - розповів він.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск висловив сподівання, що найближчим часом інституції ЄС досягнуть домовленості щодо механізму призупинення безвізових режимів, що дасть змогу скасувати візи для українців.