ua en ru

Візит кардинала Курта Коха в Україну розпочався із зустрічі з главою УГКЦ

В Україну 5 червня прибув кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн та співголова змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами.

В аеропорту Бориспіль кардинала Курта Коха зустрів Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

Спілкування, до якого приєднався Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-пенсіонер УГКЦ відбулося в заміській резиденції Предстоятелів УГКЦ у Княжичах.

В ході розмови Патріарх Святослав розповів президента Папської ради сприяння єдності християн про екуменічній перспективі в Україні і про міжконфесійне спілкування, яке відбувається в рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Крім того, Предстоятель УГКЦ пригадав нещодавнє висловлювання на VII Фестивалі православних ЗМІ у Львові митрополита Бориспільського Антонія (Паканича, Керуючого справами УПЦ (МП), про те, що "в Галичині немає розбіжностей між православними і греко-католиками і відносини між обома Церквами в регіоні стабільні".

Тому Блаженніший Любомир розповів високому гостю про візит в Україну блаженного Папи Івана Павла ІІ і про його зустрічі з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

"Коли Святіший Отець побачив нас зібраних разом, був зворушений настільки, що назвав Україну "лабораторією екуменізму", - сказав Блаженніший Любомир.

Нагадуємо, що 7 червня 2013 року в Інституті святого Томи Аквінського з 18.00 до 19.30 за адресою: вул. Якіра, 13, Київ р., відбудеться круглий стіл, головним доповідачем якого буде кардинал Курт Кох. На заході також виступлять Глава УГКЦ Святослав Шевчук, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, митрополит Антоній Паканич, Керуючий справами УПЦ МП, архієпископ Петро Геркулян Мальчук Ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні .

Крім того, кардинал Курт Кох відвідає Львів, де зустрінеться з викладачами та студентами УКУ та побуває у Свято-Успенській Унівській лаврі.