ua en ru

Не бачу об'єктивних підстав для переслідування Артема Бузили, - перший спікер ВР

Не бачу об'єктивних підстав для переслідування Артема Бузили, - перший спікер ВР

Зі свободою слова в Україні проблеми були і залишаються. Про це повідомив перший спікер Верховної Ради, голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз.

За його словами, причина - у відсутності незалежних ЗМІ, які мають приватних власників, чиї інтереси і дотримуються.

"Турбуючись про захищеність бізнесу перед владою, різні телеканали шаблонно підтримують офіційні версії в різних секторах інформації, особливо з приводу війни в Донбасі", - зазначив він.

За словами політика, він не бачить підстав у звинуваченнях затриманих журналістів, наприклад, Артема Бузили і Руслана Коцаби.

Коцабу звинувачують у "зборі провокаційних матеріалів про мобілізацію".
"Саме ці матеріали часто-густо є у щоденних інформаційних випусках на TV - по основним каналам. Готуючи інформацію, треба припускати її наслідки. Новий губернатор Закарпаття, наприклад, хвалиться, що затриманих контрабандистів прямо направляють на медкомісію і - в АТО. З, загалом-то, учасників злочину роблять "патріотів", - поскаржився перший спікер Ради.

Він також зазначив, що на телебаченні примітивно будуються політичні ток-шоу: ведучі із заданою установкою, дискусії з вузьким колом тематики, учасники - завсідники з наперед відомими висловлюваннями, для яких важливіше всього - особистий рейтинг.

"Не було, по суті, за тривалий час жодної дискусії, де без галасу, по-суті зіткнулися б принципово різні позиції щодо проблеми війни і миру за участю аналітиків, які глибоко знають проблему...", - підкреслив Мороз, додавши, що за підсумками такої дискусії глядач міг би зрозуміти суть проблеми, і причини війни.