ua en ru

Віце-прем'єр РФ: Росія почала постачання нафти на білоруські НПЗ.

Росія почала постачання нафти на білоруські нафтопереробні заводи (НПЗ). Про це повідомив сьогодні віце-прем'єр РФ Ігор Сечин на зустрічі главою уряду Володимиром Путіним.

Він повідомив, що напередодні розпочато відвантаження сировини на Новополоцький НПЗ у розмірі 100 тис. т і на Мозирській НПЗ в розмірі близько 80 тис. т за системою магістральних нафтопроводів.

І.Сечин також нагадав, що Росія зробила Білорусії пропозицію про продовження пільгових постачань нафти в об'ємах, необхідних для внутрішнього споживання. В даний час баланс таких об'ємів обговорюється. Безмитно Білорусія може отримати до 6 млн т нафти, відзначив І.Сечин і додав, що російська сторона передала свої пропозиції білоруській стороні, проте підписаних документів з даного питання немає.

У свою чергу В.Путін доручив І.Сечину продовжити переговорний процес за умовами постачань нафти до Білорусії. "Сподіваюся, домовленості будуть досягнуті найближчим часом" виходячи з норм законодавства й інтересів сторін, сказав В.Путін.

І.Сечин також додав, що Росія розраховує завершити найближчими місяцями узгодження документів про переміщення вуглеводнів у рамках Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі. Дані питання повинні бути визначені додатковою угодою і введені в дію з 1 липня 2010 р.