ua en ru

Віце-спікер ВР: у Кримінальному кодексі необхідно ввести поняття злочинів проти людяності

Віце-спікер ВР: у Кримінальному кодексі необхідно ввести поняття злочинів проти людяності Фото: Оксана Сироїд

Сироїд зазначила, що наразі цього поняття в кодексі немає

Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд вважає, що упродовж трьох років після ухвалення змін до Конституції у частині реформування системи правосуддя у Кримінальному кодексі необхідно запровадити поняття злочинів проти людяності, передає прес-служба парламенту.

Заступник голови ВРУ наголосила на важливості ратифікації Римського статуту. "Зараз у процесі конституційної реформи, зокрема, підготовлених змін до Конституції у частині реформування судової влади, ми маємо можливість ратифікації Римського статуту через три роки після набрання чинності законом про внесення змін до Конституції", - зазначила віце-спікер.

Вона підкреслила, що упродовж цих трьох років після ухвалення змін до Конституції у частині реформування системи правосуддя у Кримінальному кодексі необхідно запровадити поняття злочинів проти людяності, оскільки цього у законодавстві немає. "Так само ми мали би переглянути кримінально-процесуальне законодавство, щоб підготуватися до ратифікації Римського статуту, зокрема, про проведення процесів, які стосуються воєнних злочинів і злочинів проти людяності і людства", - зазначила Сироїд.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що Україні необхідно завершити Конституційну реформу.