ua en ru

Віце-президентом Westinghouse в регіоні Північної Європи призначений Азіз Даґ

Віце-президентом Westinghouse в регіоні Північної Європи призначений Азіз Даґ

Компанія Westinghouse Electric Company оголосила про призначення Азіза Даґа на посаду віце-президента і керуючого директора в регіоні Північної Європи. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Як повідомляється, Даґ також обійме посаду генерального директора компанії Westinghouse Electric Sweden. Юридична процедура кадрової заміни та переходу обов'язків, а також всі нормативно-правові зобов'язання, відбудеться щойно всі сторони виконають необхідні формальності.

До сфери відповідальності Даґа увійде управління бізнесом Westinghouse у країнах регіону Північної Європи, охоплюючи Швецію, Фінляндію, Прибалтійські республіки, Польщу та Україну. Він також відповідає за управління всіма потужностями компанії у Швеції: штаб-квартира Westinghouse, завод з виробництва ядерного палива і паливна лабораторія у Вестеросі, а також дочірня компанія WesDyne Sweden, яка знаходиться в містечку Тебі.

У минулому Даґ обіймав ряд відповідальних управлінських посад як у Westinghouse, так і в компанії АВВ, яка була інтегрована у Westinghouse у 2000 році. До нещодавнього часу він був віце-президентом і керівником стратегічних проектів компанії у регіонах Європи, Близького Сходу та Африки. Азіз Даґ має ступінь магістра в галузі технічної фізики (Упсальський університет), а також ступінь магістра ділового управління (Стокгольмська школа економіки).

"Азіз є талановитим і добре підготовленим фахівцем у галузі ядерної енергетики, з багатим досвідом, отриманим під час роботи на різних посадах в Європі, - зазначив президент Westinghouse EMEA Region Ів Браше. - На посаді віце-президента і керуючого директора в регіоні Північної Європи Азіз буде відігравати важливу роль у забезпеченні роботи нашого бізнесу у Швеції і у продовженні нашого зростання у Європі".

Westinghouse Electric Company (частина групи компаній Toshiba Corporation (TKY: 6502)) - провідна ядерна компанія світу, світовий лідер з постачання продукції, технологій і комплектуючих для атомних електростанцій. Зокрема, в 1957 році компанія поставляла продукцію на перший у світі водо-водяний ядерний реактор, розташований у містечку Шиппінгпорт, штат Пенсільванія, США. Сьогодні технології Westinghouse є базовими для майже половини робочих атомних електростанцій світу, в тому числі для більше 50% атомних станцій Європи.

Нагадаємо, Westinghouse може взяти участь у будівництві заводу з виробництва ядерного палива в Україні.

Як повідомлялося, у грудні 2014 р. "Енергоатом" і Westinghouse домовилися про постачання ядерного палива на АЕС України до 2020 р.