ua en ru

Віце-президент США закликав Януковича відкликати силові підрозділи

Віце-президент США Джозеф Байден зателефонував Президенту України Віктору Януковичу, щоб висловити глибоку стурбованість у зв'язку зі спалахом насильства в Києві.

Віце-президент США Джозеф Байден зателефонував Президенту України Віктору Януковичу, щоб висловити глибоку стурбованість у зв'язку зі спалахом насильства в Києві, передає Reuters.

Байден закликав українського Президента відкликати силові підрозділи і проявити максимальну стриманість. Він зазначив, що США засуджують насильство незалежно від того, яка зі сторін конфлікту його застосовує, проте уряд "несе особливу відповідальність за зниження напруженості в ситуації, що склалася".

"Віце-президент знову підкреслив актуальність негайного відновлення діалогу з лідерами опозиції з метою задовольнити законні вимоги протестувальників і висунути серйозні пропозиції щодо політичної реформи. США твердо мають намір продовжувати підтримку зусиль щодо вироблення мирного вирішення кризи, яке відображало б волю і сподівання українського народу", - йдеться в повідомленні Білого дому.