ua en ru

Віце-президент США звинуватив Росію у спробі перевороту в Чорногорії

Віце-президент США звинуватив Росію у спробі перевороту в Чорногорії Фото: Майк Пенс (flickr/Gage Skidmore)

Пенс заявив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Західних Балканах

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Майк Пенс заявив, що Росія намагалася вплинути на результати парламентських виборів у Чорногорії та організувати переворот в країні. Про це він заявив під час візиту в Подгоріцу, передає RTCG.

"В такі часи ми повинні стояти разом на захист всього, що має для нас значення. В цьому ми всі повинні зіграти певну роль, і всі країни сьогодні плетуть великий гобелен свободи. І тут, в Європі, ми повинні бути рішучими і безкомпромісними в боротьбі з агресією з непередбачуваністю країн, які кидають тінь зі Сходу", - заявив Пенс.

Також Пенс заявив, що Росія намагалася дестабілізувати ситуацію в Західних Балканах. Президент США Дональд Трамп закликав РФ припинити дестабілізацію.

"Трамп закликав Росію припинити дестабілізацію. США відкинули будь-які спроби застосування сили або загрози в цьому регіоні і за його межами. Західні Балкани мають право вирішувати своє майбутнє. Сполучені Штати будуть продовжувати вважати, що Росія несе відповідальність за свої дії і запросить європейських друзів зробити те ж саме", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у справі про спробу державного перевороту в Чорногорії перенесли на 6 вересня 2017 року.