ua en ru

Віце-президент США Байден і група експертів працюють над реформою торгівлі вогнепальною зброєю в США

Віце-президент США Джозеф Байден і група експертів працюють над реформою торгівлі вогнепальною зброєю, передає Reuters з посиланням на американські ЗМІ. У проект реформи може увійти обов'язкова загальна перевірка покупців вогнепальної зброї та відстеження за переміщенням вже придбаної зброї по національній базі даних. Крім того, будуть посилені вимоги по психічному здоров'ю для покупців, а також збільшено покарання за присутність з вогнепальною зброєю поряд зі школами або за передачу її неповнолітнім. Дані заходи підтримують правоохоронні органи.

Білий Дім залучив для роботи над проектом реформи з продажу зброї мера Нью-Йорка Майкла Блумберга. Крім того, в дискусіях беруть участь Ден Гросс, президент Центру Брейді щодо запобігання насильства, пов'язаного з вогнепальною зброєю і Чак Векслер, виконавчий директор Поліцейського дослідного форуму.

У Білому Домі відмовилися коментувати повідомлення в американських ЗМІ, але підтвердили, що Джозеф Байден і група експертів знаходяться в проміжній стадії обговорення реформи.

Глава республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що позиція його партії з приводу пропозицій віце-президента буде залежати від їх конкретного змісту.

"У нас буде маса часу обговорити проект реформи, як тільки він буде опублікований", - сказав політик.

Нагадаємо, що Президент США Барак Обама призначив Байдена відповідальним за вироблення нових заходів з регулювання торгівлі вогнепальною зброєю в грудні 2012 р. - після масового розстрілу в школі м. Ньютаун, під час якого загинуло 26 осіб.

Читайте також: У США в 2012 р. в масових розстрілах загинули більше 70 людей