ua en ru

Віце-прем'єр РФ: Держави з великими резервами могли б розглянути можливість надання фінансової допомоги країнам ЄС

Держави, які мають великі резерви, могли б розглянути можливість участі в наданні фінансової допомоги країнам Євросоюзу, заявив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. "Загалом вважаю, що країни з великими резервами можуть розглянути такі пропозиції на певних умовах", - сказав він, відповідаючи на питання про можливу участь країн БРІК в допомозі європейським країнам.

Міністр фінансів РФ також повідомив, що можливість надання додаткової фінансової допомоги європейським країнам буде обговорюватися на рівні міністрів фінансів "великої двадцятки". "Зараз у нас остаточної позиції немає. Ми будемо виходити з колективної оцінки і аналізу, який проведемо в ході засідання міністрів фінансів G20 і керуючих МВФ", - сказав він.

Кудрін нагадав, що Росія вже бере участь у міжнародних зусиллях з надання допомоги різним країнам. "Росія - член Міжнародного валютного фонду, і ми беремо участь у всіх фінансових операціях фонду. Частка РФ є в кредитах МВФ по підтримці кожної країни", - сказав він. Крім того, за словами міністра, РФ бере участь в угоді про нові запозичення у розмірі близько 15 млрд дол. "У міру необхідного використання цього механізму ми будемо реально збільшувати вкладення через розміщення резервів ЦБ в цих активах. Вони є дуже надійними, високоліквідними", - відзначив Кудрін.