ua en ru

Віце-канцлер Німеччини підтримав списання частини боргу Афін

Віце-канцлер Німеччини підтримав списання частини боргу Афін Фото: віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель підтримав списання частини боргу Афін

За його словами, немає сенсу надавати Греції кредит для погашення попередніх боргів

Віце-канцлер Німеччини, голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель виступає за часткове списання боргу Греції. Про це він заявив в суботу, 7 травня, передає DW.

"Зустріч Єврогрупи в понеділок (9 травня - ред.) повинна допомогти знайти шлях розірвати порочне коло в Греції", - повідомив Габріель.


За словами віце-канцлера, абсолютно безглуздо змушувати країну цілий рік боротися за право отримати кредит, щоб погасити попередні борги.

"Всі розуміють, що це полегшення боргового тягаря колись має статися", - зазначив віце-канцлер.

Уряд Греції просить перед позачерговою зустріччю Єврогрупи підтримати реформи, які почала здійснювати держава заради отримання міжнародної фінансової допомоги. Як йдеться у листі грецького міністра фінансів Евкліда Цакалотоса, для відновлення "довіри інвесторів" необхідно, щоб міністри фінансів Єврогрупи написали спільну заяву.

У Греції вже другий день проходить загальнонаціональний страйк проти політики підвищення податку на прибуток та пенсійної реформи, яку грецький уряд здійснює на вимогу міжнародних кредиторів. На акції протесту людей вивели грецькі профспілки.

Незважаючи на те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) вже давно закликає кредиторів списати частину боргу Афін, частина окремих країн-членів ЄС не згодні поки підтримати таку пропозицію.

Нагадаємо, раніше Греція звинуватила МВФ в підриві програми фіндопомоги.