ua en ru

Віце-канцлер ФРН пообіцяв Ірану нагадати США про послаблення санкцій

Віце-канцлер ФРН пообіцяв Ірану нагадати США про послаблення санкцій Фото: Зіґмар Ґабріель вважає, що санкції США заважають розвитку німецько-іранських ділових відносин

Під час німецько-іранського економічного форуму у Тегерані очікується підписання 10 угод

Німеччина нагадає США про обіцянку послабити санкції проти Ірану. Про це заявив віце-канцлер та міністр економіки ФРН Зіґмар Ґабріель під час візиту до Ірану для участі в німецько-іранському економічному форумі, передає DW.

Віце-канцлер Німеччини очолив делегацію, до складу якої увійшли понад 100 осіб, серед яких бізнесмени і політики.

Ґабріель запевнив іранське керівництво у підтримці обраного ним курсу на відкритість та пообіцяв більшу активність німецького бізнесу у співпраці з іранськими партнерами.

Він зазначив, що саме санкції з боку США не дають розвиватися німецько-іранським діловим відносинам так, як хотілося б.

Як повідомив заступник міністра економіки Ірану Мохаммад Хазай, під час візиту німецької делегації очікується підписання 10 економічних угод.

Зокрема, повідомляється про підписання німецьким концерном Siemens угоди з іранськими партнерами про постачання комплектів деталей для складання 50 локомотивів на іранській території.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро 25 вересня застеріг Росію та Іран від співучасті в злочинах режиму Башара Асада.