ua en ru

Віце-адмірала ВМС США звільнять через зіткнення есмінця і торгового судна, - WSJ

Віце-адмірала ВМС США звільнять через зіткнення есмінця і торгового судна, - WSJ Фото: USS John S. McCain (wikimedia)

ВМС США планують звільнити віце-адмірала Джозефа Аукойна через інцидент

Віце-адмірала Військово морських сил Сполучених Штатів Америки (ВМС США) звільнять через зіткнення есмінця США John S McCain і торгового судна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела серед чиновників.

"ВМС США планує звільнити командира флоту, якому інкримінують чотири недавніх зіткнення в Азії і загибель кількох моряків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, офіційні особи ВМФ відмовилися від коментарів. Однак двоє американських чиновників, знайомих з ситуацією, заявили, що віце-адмірал Джозеф Аукойн буде звільнений у середу у зв'язку з інцидентами, в тому числі через зіткнення есмінця.

Так, віце-адмірал повинен був піти у відставку в найближчі тижні, але тепер командування має намір звільнити його "у зв'язку з втратою довіри".

Зазначимо, Аукойн є командувачем Сьомим флотом ВМС США, в зону відповідальності якого входять західна частина Тихого океану східна частина Індійського океану. На цю посаду він вступив у вересні 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на американському есмінці John S McCain, який напередодні зіткнувся з торговельним судном біля Сінгапуру, водолази виявили останки моряків.