ua en ru

Віталій Скоцик: новий уряд, швидше за все, буде працювати недовго

Віталій Скоцик: новий уряд, швидше за все, буде працювати недовго

Новий уряд навряд чи буде працювати довго, тому що воно не має надійної опори в парламенті. Про це сьогодні заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи призначення нового глави уряду і затвердження складу Кабміну.

"Перше, що ми побачили — це відсутність стратегічного бачення, чим цей уряд мав би займатися. Ми в черговий раз почули багато пафосних заяв, проте ніякої конкретики. Друге, що ми побачили — це сам процес формування уряду, коли велися відверті торги, які не мають нічого спільного ні з професіоналізмом кандидатів, ні з демократією. Це звичайні закулісні домовленості. Третє — це те, як формувалася коаліція. Коли ті ж люди, що критикували методи поштучних домовленостей з депутатами для того, щоб набрати необхідну кількість голосів, тепер роблять те ж саме", - сказав Віталій Скоцик.


Голова партії висловив сумнів, що новостворений уряд буде успішним.

"Коаліція складається тільки з двох політичних сил. При цьому одна з них, критично налаштована щодо політичної сили, яку представляє прем'єр-міністр. Варто пам'ятати, що конфлікт почався як раз між цими двома політичними силами, які сьогодні формують нову коаліцію. Тобто, важко повірити, що за один день все змінилося, і новий Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом буде мати опору в парламенті. Тому, ймовірність перевиборів парламенту в цьому році залишається високою", - зазначив Віталій Скоцик.

Лідер Аграрної партії України зазначив, що ситуація не зміниться поки не буде змагань програм ідеологічних партій, а не боротьби вузьких приватних інтересів фінансово-політичних груп за вплив на владу з корисливою метою.

"У демократичних країнах є змагання між програмами партій. При виборі кандидатів окрім партійної приналежності значення мають професійні якості. Якщо політична сила не має відповідного фахівця, вона не буде ставити когось лише за те, що у неї є "партійна квота". Тому треба рухатися до системи, де формування уряду відбувається публічно і демократично. Коли партії беруть повну відповідальність за тих, кого делегували у владу", - резюмував Віталій Скоцик.