ua en ru

Віталій Кличко відмовився від титулу чемпіона світу, вирішивши повністю присвятити себе політиці

Лідер партії "Удар", чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко відмовився від свого титулу, вирішивши повністю присвятити себе українській політиці. Про це повідомляє ВВС.

Лідер партії "Удар", чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко відмовився від свого титулу, вирішивши повністю присвятити себе українській політиці. Про це повідомляє ВВС.

Кличко грає одну з провідних ролей у триваючих в Україні масових акціях протесту. Десятки тисяч прихильників євроінтеграції України вимагають від Президента Віктора Януковича не вступати в Митний союз і звільнити всіх політичних в'язнів.

За час виступів на професійному ринзі Віталій Кличко здобув 45 перемог, у двох боях зазнав поразки.

Всесвітня боксерська рада з розумінням поставилася до рішення Кличка і заявила, що він зможе відновити кар'єру в будь-який час - він матиме право битися з будь-яким боксером, якому дістанеться чемпіонський пояс.

"Хочу висловити свою подяку всій організації і особисто президентові WBC Хосе Сулейману за підтримку в боротьбі за просування демократії і свободи на Україні, - наводить слова Кличка портал boxingscene, - Для мене було великою честю носити титул чемпіона WBC.

Нинішній титул дає мені теоретичний шанс повернутися в бокс, але на даний момент всі мої думки про Україну. Я відчуваю, що потрібен тут людям в країні. Мій брат Володимир продовжить мою справу в боксі".

Раніше WBC відводив термін Кличко до кінця листопада, щоб той визначився з рішенням про продовження боксерської кар'єри. Однак у зв'язку з політичними подіями в країні цей термін був продовжений до середини грудня. Судячи з усього, Кличко зробив свій вибір.

Останній свій поєдинок він провів у вересні 2012 року в Москві, перемігши нокаутом Мануеля Чарра.