ua en ru

Visa і MasterCard відключили ряд банків РФ, що працюють в Криму

Visa і MasterCard відключили ряд банків РФ, що працюють в Криму Фото: Visa и MasterCard

Операції за картками банків Генбанк, Крайинвестбанк, "Верхневолжский", Севастопольський морський банк, Инресбанк і Мособлбанк вчора стали неможливі

Міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard відключили ряд банків Росії, які працюють в Криму. Про це повідомляє видання "Ведомости" з посиланням на банкірів.

Відзначимо, 22 грудня санкції США проти Росії були розширені, список поповнили нові російські компанії.

У список увійшли, зокрема, Генбанк, Крайинвестбанк, банк "Верхневолжский", Севастопольський морський банк (СМБ), а також Инресбанк і Мособлбанк.

Генбанк, Крайинвестбанк, "Верхневолжский" та СМБ увійшли до списку в зв'язку з тим, що активно працюють у Криму, а два інших мають відношення до що знаходиться вже півтора року під санкціями "СМП банку" і його акціонерам - братам Ротенбергам.

Вчора, 23 грудня, частину операцій за картками цих банків стала неможлива з-за того, що міжнародні платіжні системи відключили ці банки. Банкам були розіслані відповідні повідомлення.

Представник MasterCard заявив, що через нові санкції США обслуговування транзакцій за картками Генбанка і "Верхневолжского" може здійснюватися за правилами Національної системи платіжних карт.

Представник Visa зазначив, що "секторальні санкції, про які повідомив департамент казначейства США, не зачіпають операції по транзакціях з використанням карток Visa".

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав розширення санкційного списку США продовженням недружньої лінії щодо Росії, яка суперечить логіці.

Крім того, Пєсков заявив, що Росія має намір вжити заходи у відповідь на санкції США, зазначивши, що в даних питаннях превалює принцип взаємності.

"Вони спочатку будуть проаналізовані, прийняті ці рішення, і потім будуть акумулюватися пропозиції щодо можливих контрзаходів. Знову ж, як відомо, в подібних справах превалює принцип взаємності", - повідомив він, при цьому не уточнивши термін прийняття відповідних заходів.