ua en ru

Visa близька до купівлі Visa Europe за 22 млрд дол

Visa близька до купівлі Visa Europe за 22 млрд дол Фото (СontactlessIntelligence): Visa Europe

Про майбутню угоду повідомляють джерела The Wall Street Journal і Bloomberg

Американська Visa Inc. близька до укладення угоди щодо придбання незалежної компанії Visa Europe за 22 млрд дол. Про це з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією, пише The Wall Street Journal.

Як зазначається, про майбутню угоду повідомило також джерело Bloomberg, знайоме з ходом питання.

Як зазначає WSJ, ця угода стане найбільшою в історії Visa Inc. Очікується, що офіційно про це буде оголошено в понеділок, 2 листопада.

Переговори з Visa Europe тривали протягом декількох років. В останні кілька місяців Visa Inc. зазначала, що спробує закрити операцію до кінця жовтня.

Офіційний представник Visa Inc. відмовився від коментарів. У Visa Europe WSJ заявили, що з упевненістю про результати переговорів наразі сказати не можна, додавши, що компанія зосередиться на розвитку власного бізнесу.

Також видання зазначає, що великі угоди обсягом близько 10 млрд дол. і вище стали рідкісною подією для фінансових компаній з моменту кризи 2008 р. Особливо, як пише WSJ, це стосується міжнародних платіжних систем Visa, MasterCard Inc., American Express Co. Найбільшою угодою Visa була купівля за 2 млрд дол. компанії Cybersource у 2010 р.

Від 2007 р., після реструктуризації Visa, компанія Visa Europe працює як незалежна, а її власниками є європейські фінансові установи. Вісім років тому Visa Inc. перед виходом на IPO уклала з Visa Europe безстрокову опціонну угоду, за якою Visa Europe має право продати Visa Inc. всі свої акції.

Як повідомлялося, у травні Visa пригрозила ФІФА переглядом контракту через корупційний скандал.

Нагадаємо, в липні Єврокомісія звинуватила MasterCard у завищенні комісії по картах.