ua en ru

Винних в аварії MH17 треба притягнути до відповідальності, - глава Сенату Австралії

Винних в аварії MH17 треба притягнути до відповідальності, - глава Сенату Австралії Фото: Стівен Перрі (facebook.com senator.parry)

При цьому Гройсман зазначив, що ця трагедія є спільною для двох країн

Винних в аварії рейсу MH17 треба притягнути до відповідальності. Про це сьогодні в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив президент Сенату Австралії Стівен Перрі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правосуддя має здійснитися і правосуддя має бути основним аспектом верховенства права... Немає сенсу в верховенстві права, якщо люди, які вчинили злочини проти країн і народів, не притягнуті до відповідальності", - заявив він.

У свою чергу, Гройсман зазначив, що ця трагедія є спільною для двох країн.

"Це наш спільний обов'язок всього демократичного світу - довести цю справу до вироків відповідних судів", - сказав глава українського уряду.

Нагадаємо, раніше російський Forbes, посилаючись на звіт Ради з безпеки Нідерландів, повідомляв, що за добу до трагедії з літаком МН17 Росія вела заборону на польоти авіації в суміжному з Донбасом повітряному просторі. Таким чином, заборона почав діяти з опівночі 17 липня, тобто в день, коли був збив пасажирський лайнер, який летів рейсом MH17.