ua en ru

У Вінницькій області СБУ попередила акцію з перекриття автодороги

У Вінницькій області СБУ попередила акцію з перекриття автодороги Фото: у Вінницькій області СБУ попередила акцію з перекриття автодороги

Правоохоронці вилучили у організаторів схеми блокування автодороги та російську символіку

Служба безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою попередила проведення протестної акції з блокування автодороги міжнародного значення у Вінницькій області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що правоохоронці вилучили схеми блокування автодороги і російську символіку.

"Під час обшуку в одного із представників обласного осередку проросійської політичної сили правоохоронці вилучили розроблені схеми блокування «протестувальниками» автошляху міжнародного значення поблизу Вінниці і гроші, що призначались для організації акції. Також у зловмисника вилучено російську символіку (прапори РФ, георгіївські стрічки) та окремий телефон для зв’язку з російською стороною, - йдеться в повідомленні.

За фактом інциденту відкрите кримінальне виробництво за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Ведуться слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що Росія викидає великі бюджети для дестабілізації України і Євросоюзу.