ua en ru

У Вінницькій області правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання психотропів

У Вінницькій області правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання психотропів Фото: поліція

Зловмисники під виглядом ліків для схуднення збували препарати з вмістом сибутраміну

У Вінницькій області правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання психотропів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

"Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції спільно з працівниками СБУ у Вінницькій області викрили та затримали членів організованого злочинного угрупування. Зловмисники під виглядом ліків для схуднення збували препарати з вмістом сибутраміну. Ця небезпечна психотропна речовина поряд зі зниженням апетиту збільшує у споживачів ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань та суїцидів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, організатором "бізнесу" виявилася 25-річна жінка-приватний підприємець з Вінницької області, яка налагодила канал постачання в Україну психотропних ліків для схуднення з сусідньої держави.

Реалізацію "товару" жінка здійснювалася через мережу Інтернет, а доставку здійснювала за допомогою кур’єрів, у тому числі - власного брата.

"Територія реалізації препаратів охоплювала усі регіони держави, а обсяг виручки становив до 300 тисяч гривень на місяць. У ході санкціонованих обшуків оперативники вилучили понад півтисячі доз психотропного лікарського засобу, банківські картки, через які вівся розрахунок з покупцями. Також вилучено близько 100 тисяч гривень, у тому числі у валюті", - йдеться у повідомленні.

Наразі жінку затримано, членам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного зі збутом психотропних речовин у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України), наркоділкам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернопільській області СБУ перекрила канал постачання наркотиків у виправну колонію.