ua en ru

ДСНС: у Вінницькій обл. з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 73 студента

ДСНС: у Вінницькій обл. з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 73 студента Фото: збудник інфекції поки невідомий

Остаточний діагноз буде встановлено після лабораторних аналізів

У Вінницькій області протягом 3-4 вересня до лікувальних закладів м. Гайсин госпіталізовано 73 студентів Гайсинського медичного коледжу з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, гострий ентерит і ентеровірусна інфекція. Про це з посиланням на главк Держсанепідслужби у Вінницькій обл. повідомляється у зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Як наголошується, 59 студентів із числа госпіталізованих є неповнолітніми.

"Перебіг захворювання - легкого та середнього ступенів тяжкості. Причини виникнення збудника інфекції з'ясовуються. Остаточний діагноз буде встановлено після лабораторного визначення збудника захворювання", - йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, в осередку захворювання фахівцями СЕС проводиться комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів. На даний час ситуація знаходиться на контролі главку ДСНС у Вінницькій обл.

Нагадаємо, наприкінці липня ц.р. прокуратура порушила справу за фактом масового отруєння дітей у Чернівцях. Кримінальне провадження було відкрито за фактом харчового отруєння і госпіталізації восьми вихованців ДНЗ №38 м. Чернівці.