ua en ru

Вінницька митниця за 9 міс. 2012 р. збільшила перерахування до держбюджету на 15,6% - до 602,7 млн грн

Вінницька митниця протягом 9 місяців 2012 р. перерахувала до державного бюджету України 602,7 млн грн, що на 15,6% більше, ніж за відповідний період минулого року, повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Середньоденні перерахування становили 3,3 млн грн, що на 441,7 тис. грн або на 15,6% більше, чим у попередньому році.

Відбулося збільшення ввезення по таких товарних позиціях, як трактори та сідельні тягачі, мінеральні добрива, складові комплектного об'єкту "сонячна електростанція", вантажні автомобілі, гідравлічні акумулятори та інші. На 7,5% зріс обсяг оподаткованого імпорту, на 12,6% - вагові показники, на 14% - вартісні показники. Основними імпортерами є ПрАТ "Вінницяпобутхім", ВКП "Богема", ДП "Агроцентр ЄвроХім-Україна", ПП Агрофірма "Лани Поділля".

За січень-вересень 2012 р. на митниці винесено 493 рішення про визначення митної вартості товарів, з них з коригуванням - 301, сума коригування - 16,8 млн грн, очікуваний ефект від коригування склав 4,3 млн грн. Порівняно з минулим роком це на 40,1% та за економічним ефектом на 214,9% більше, ніж у 2011 р.

Підрозділами митного оформлення підготовлено 385 запитів щодо правильності визначення митної вартості, її скориговано на 15,7 млн грн, очікуваний ефект склав 4 млн грн. Загальна сума збільшення митних платежів внаслідок прийнятих класифікаційних рішень становила 2,9 млн грн.

На обліку у митниці перебуває 2081 суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності, порівняно з відповідним періодом минулого року кількість працюючих з них зросла на 2%. Крім того, залишається позитивним сальдо зовнішньої торгівлі, на 2% збільшився загальний товарообіг, на 5% - кількість оформлених вантажних митних декларацій, на 44% - вагові обсяги оформлених вантажів.

Основними експортними товарами, що оформлялися у зоні діяльності митниці, були олія, соки з плодів, вироби столярні та теслярські будівельні деталі, маргарин, спиртні напої й інші. Серед основних товарних позицій статистичного імпорту переважали трактори, мінеральні добрива, моторні транспортні засоби для перевезення вантажів, холодильне і морозильне обладнання і т.д. З-поміж країн світу, з якими вітчизняні суб'єкти господарської діяльності проводили зовнішньоекономічні операції, лідерами є Росія (23% загального товарообігу), Польща (15%), Німеччина (10%), Білорусь (8% загального товарообігу).

Також повідомляється, що за 9 місяців 2012 р. на митниці виявлено 546 порушень митних правил, вартість предметів порушень митних правил становить 17,2 млн грн. З них на підставі матеріалів закритих кримінальних справ порушено 9 справ про порушення митних правил, вартість предметів порушень митних правил по них сягає 12,7 млн грн. У структурі предметів правопорушень найбільшу питому вагу становлять тютюнові вироби, алкогольні напої, психотропні речовини, промислові товари, транспортні засоби та інші.

Читайте також: Вінницька митниця за І півріччя збільшила перерахування до держбюджету на 19,4% - до 366,7 млн грн