ua en ru

У Вінниці затримано троє йорданських студентів, які викрали місцевого жителя

У Вінниці затримано троє йорданських студентів, які викрали місцевого жителя Фото: поліція

Злочинці вимагали повернути 3 тисячі доларів

У Вінниці затримали громадян Йорданії, які 16 липня викрали місцевого жителя. Про це повідомляє прес-служба поліції в Facebook.

"Шляхом фізичного насильства і погроз вбивством зловмисники вимагали за звільнення хлопця 40 000 доларів США", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 24-річний чоловік на замовлення іноземців пригнав їм із-за кордону автомобіль. Через деякий час вони вирішили повернути машину і вимагали повернення 3 тис. доларів США. Житель Вінниці пообіцяв повернути кошти після продажу автомобіля. На це іноземці не погодилися: вони наказали збирати гроші, на які нарахували "відсотки". За розрахунком йорданців, сума склала 40 тис. доларів США.

Повідомляється, що в лютому вони посадили жителя Вінниці в машину, заблокували двері і вивезли за місто. Погрожуючи ножем та фізичною розправою, зловмисники змусили потерпілого написати кілька розписок про отримання позики у розмірі 40 тис. доларів США.

"16 липня на одній з вулиць Вінниці зловмисники викрали свою жертву, вивезли в лісопосадку в Жмеринський район і побили з вимогою негайно погасити першу частину "боргу", - говориться в повідомленні поліції.

Крім того, потерпілому довелося звертатися до родича, телефон якого він назвав викрадачам. Один із зловмисників зателефонував за вказаним номером і запросив у чоловіка за звільнення племінника 3 тис. доларів США.

Викраденого жителя Вінниця зловмисники тримали в орендованій квартирі у Вінниці. Вони звільнили жертву тільки після того, як родич ввечері приніс гроші й закордонний паспорт в якості застави.

Поліцейські затримали групу іноземців за викрадення вінничанина та вимагання у нього коштів (ФОТО) #vinpolice #новини #...

Опубліковано Поліція Вінниччини 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Харківської області розслідує причетність до терористів екс-судді у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи Віктора Єжова.